Пухкава питка с цветя

14/01/2017
"Една пухкава пита, заредена с много настроение и положителни емоции "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 260
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода. Добавете захарта, малко брашно, разбъркайте и оставете да втаса на топло.

Пресейте брашното, чукнете двете яйца и добавете млякото, олиото, бухналата мая и омесете меко тесто. Завийте го и оставете на топло да втаса.

Замесете твърдо тесто от 1 ч.ч. брашно, вода и 1 с.л. сол. Разточете на тънък лист и с помощта на формичка за сладки, изрежете и оформете цветенца и листенца.

Втасалото тесто разделете на топки и оформете питката по ваше желание.м Намажете я с жълтък.

Декорирайте с цветята, като ги намажете предварително с белтък. Оставете питката отново да втаса.

Изпечете на 140-150 градуса, като постепенно увеличите до 200 градуса.

Изпробвайте готовността с помощта на клечка. Ако се налага допичане, покрийте от горе с хартия за печене.

Готовата питка поръсете със студена вода и завийте с кърпа за около 20 минути.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар