Златисти кифлички

НадяНадя
Новак
2114127
Златисти кифлички
Снимка: Надя
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"По цвета и аромата ще познаете, че са много вкусни"

Необходими Продукти

  • мая - 11 г суха
  • прясно мляко - 500 мл
  • олио - 2 - 3 с.л. и още малко за намазване
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 4 ч.ч. и още малко за поръсване
  • мармалад - 1 буркаче по избор (аз използвах от ягоди и от кайсии)
  • захар - за поръсване
  • яйца - 1бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля леко. В голяма купа слагаме сухата мая, а след това млякото. Завиваме купата с кърпа. След 5 минути добавяме всички останали продукти.

Поставяме прозрачно фолио върху купата и я оставяме в хладилника да престои за около 1- 2 часа. След като извадим тестото, го слагаме върху набрашнена повърхност. Поръсваме го с брашно и го разточваме внимателно в кръгла форма.

Разточва се до дебелина от около 1 см или малко повече (в зависимост с каква дебелина искате да са вашите кифлички). Тестото се нарязва на триъгълници.

В края на всеки триъгълник се поставя по 1 ч. л. сладко (може и повече, може и по- малко, това зависи от големината на триъгълниците).

Завива се на охлювче, като се почва от по-голямата страна. Приготвените кифлички се редят в намазнена тавичка, но не много близо една до друга, защото се надуват по време на печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Като тръгват да стават златисти, се изваждат и се намазват с разбито яйце. Поръсват се със захар и отново се връщат във фурната за няколко минути.

Златистите кифлички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: