Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Домашни дюнери с кашкавал

Домашни дюнери с кашкавал

Домашни дюнери с кашкавал
Снимка: Мая Николова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Поканете приятелите си на незабравимо дюнер парти - забавлението от вас, а рецептата за дюнери - от нас"

Необходими Продукти

  • За соса
  • кисело мляко - 300 г
  • майонеза - 150 г
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • За месото
  • червен пипер
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • червен пипер
  • масло
  • сол
  • За питките
  • мая - 7 г суха
  • вода - 250 мл хладка
  • брашно - 500 г
  • олио - 6 супени лъжици
  • сол - 1 чаена лъжица
  • За пълнежа
  • картофи - пържено
  • лютеница
  • кисели краставички
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета във вода. Добавете маята с лъжица захар, вода, брашно и сол. Омесете тестото. След като втаса, го разделете на 8 топки и всяка една я разточете.

Сложете месото в малка тавичка, заедно с подправките и маслото. В блендер (може и на ръка) да ги разбъркате. Добавяте киселото мляко, майонезата и чесъна. Това е основният сос за дюнерите.

Като разточите на тънко тестото (питките са като пърленки, но по-тънки) го поставете в горещ тиган, предварително намазан с масло.

След като се опекат, ги покрийте със соса, настърган кашкавал, месото, пържените картоф, киселите краставички и лютеницата.

Навийте! Става много вкусно! Да ви е сладко с тези домашни дюнери с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: