Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички-слънчогледи със сирене и яйца

Банички-слънчогледи със сирене и яйца

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Банички-слънчогледи със сирене и яйца
Снимка: Dora Grozeva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Банички, заредени с много слънчево настроение за успешен старт на деня"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 18 бр. турски
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 400 грама
  • олио - 80 мл за намазване на корите
  • ленено семе - за поръсване
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката: Сиренето се разбива с двете яйца.

Отделно се разбива яйцето с киселото мляко и олиото за намазване.

Върху хартия се поставя кора, маже се тънко с олио и се навива хлабаво на тънка точилка, като се оставя около 4 сантиметра в края на кората - ненавита.

Набира се кората от единия край на точилката, към другия край. Изважда се набраната кора от точилката внимателно и си оформя в кръгче, като ненавитата част от кората става основа на баничката.

Оформят се с притискане всички банички във вид на гнездо и се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене.

Отгоре внимателно с четка се маже всяка баничка със сместа за намазване. Разпределя се плънката в центъра /в гнездата/ на баничките и се поръсват с лененото семе.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на приятен загар.

Баничките-слънчогледи със сирене и яйца са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: