Талиатели Карбонара по оригинална рецепта

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
996
8k
3k
3k
1
29/12/2019
"Ще ви научим как да приготвите вкусни талиатели дори по-вкусни от италианските "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 279
  • Преглеждания за месеца1461
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на дребно, като предварително се отстранява кожичката му и се задушава в тиган без мазнина на умерен котлон. Прибавя се лук, нарязан на жулиени.

Оставя се хубаво да се зачерви беконът и лукът да омекне за около 7-8 мин. Прибавя се заквасената сметана и се разбърква за около 3-4 мин, докато смени цвета си от бял на приятно жълт.

Добавят се жълтъците, леко разбити предварително, при непрекъснато разбъркване за около 2-3 мин, колкото да коагулират. Поръсват се с прясно смлян черен пипер.

Междувременно в тенджера с вода, сол и 2 с.л. зехтин се сваряват талиателите за определеното време по посочените инструкции.

Готовите талиатели се изцеждат и се заливат със сос Карбонара. Всяка порция се поръсва с настърган пармезан. Поръсва се с пресен босилек.

Талиателите Карбонара по оригинална рецепта са много вкусни.

Източник: Мама

Практичен гевгир с подложка купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен гевгир с подложка купа
7.00 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Голяма купа с гевгир, в която може да измиете, обработите, разбъркате, сервирате и дори да размразявате продукти. Възможност за отделно ползване и за закачане чрез дупчици на дръжките на съдовете.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ДОРА ХОЛЯНОВА
Много приятен вкус.
0
0
Krasimir Kolev
Krasimir Kolev
24.09.2018 19:54
В оригиналната рецепта Карбонара няма сметана...
5
2
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
25.01.2018 15:40
Класика! Някой може ли да устои на тази чиния?!?
0
0