Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирани рибени филета

Панирани рибени филета

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634292
Панирани рибени филета2 / 2
15/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Тези панирани рибни филенца са готови да нула време, затова отрано изстудете напитките"

Необходими Продукти

  • филе от риба - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се измиват и подсушават. Ако използвате замразени рибни филета, е хубаво да се размразят първо бавно и на стайна температура.

Филета се подреждат в тавичка и се поливат със сока на един лимон. Добавят се солта и пиперът. Ако са много големи филетата, може да се нарежат на по-малки.

Така приготвените филета се панират, като първо се овалват в брашно. После се потапят в предварително разбитите яйца и след това в галета.

В подходящ тиган и на максимална степен на котлона се загрява мазнината. Когато се пускат филетата за паниране, котлонът се намаля, защото ако температурата е много висока, ще изгори много бързо панировката.

В момента, в който се зачервят филенцата странично, това трае около 2-3 минути, се обръщат за да се изпържат и от другата страна.

На рибата не ѝ е нужно дълго време на пържене. За около 5 минути е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: