Габровски търник

Габровски търник2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Може да е габровски, но да знаете, че не са икономисвали от продуктите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - шарено
  • свински черен дроб - равни количества с месото
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • свински черва - тънки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният дроб и свинското месо се нарязват на дребно и се смесват. Ако месото не е тлъсто, се прибавя малко сланина, също нарязана на дребно.

Добавят се солта, черният пипер пипер и чубрицата. Сместа се пълни в тънки свински черва.

Окачват се да засъхнат на студено и проветриво място 2-3 дни. След това търникът се реже на парчета с дължина 5-6 см и се пече в силна фурна.

PS: Ако имате затруднение с намирането на тънки свински черва - използвайте моя метод - съдържанието на закупени сурови наденички с естествена обвивка използвайте за друго ястие, а в червата напълнете сместа за търника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: