Пикантно сухо мезе

Пикантно сухо мезе
Снимка: Niki Zhelyazkova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Нарежете на тънко, поднесете и ... не жалете виното за това пикантно сухо мезе"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 10 кг
  • морска сол - 2 пакета
  • червен пипер - лют
  • червен пипер - сладък за овалване
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете свинските филета. На дъното на тава посипете морска сол. Наредете филетата. Посипете ги обилно с морска сол и ги покрийте от всички страни.

Оставете ги за 24 часа, за да си поемат от солта. Готовите филенца изчистете от солта.

Смесете две части сладък червен пипер и една част лют червен пипер. Добавете и млян черен пипер/количеството по желание/. Размесете.

Оваляйте филенцата от всички страни в пипера. С помощта на игла и конец, направете закачалки.

Закачете сушениците на прът и ги оставете на проветриво място за около 7-8 дни. Готовото филе сложете в торбички и приберете във фризер, за да не пресъхва.

Нарежете мезето на тънко при поднасяне! Налейте и чаша червено вино! Наздраве!

Пикантното сухо мезе е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: