Божествен тиквеник

Yuliya KenderlievaYuliya KenderlievaНовак28128
16/01/2017
"Не сме сигурни дали в Рая приготвят толкова вкусен тиквеник, но знаем, че на всяка хапка от него въздишаме О, Боже "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 529
  • Преглеждания за месеца452
  • Преглеждания за седмицата197
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната предварително се загрява на 180 градуса без вентилатор. Тиквата се измива, почиства и настъргва. Маслото се разтопява като се отделя около 100 мл за корите.

Тиквата се задушава с останалата част от маслото, като се прибавя 1 ч.ч. захар, ванилията и натрошените орехови ядки. Сваля се от котлона и се оставя сместа да изстине.

През това време се приготвя заливката като се разбива яйцето с останалата захар и прясното мляко.

Разстилате една кора и поръсвате от разстопеното масло, слагате от тиквената плънка и завивате кората, като повтаряте така, докато ви свършат корите.

Нареждате ги в кръг в предварително намазнена тава. Най-накрая се изсипва заливката с млякото. Печете тиквеника до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар