Божествен тиквеник

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
28
120
67
67
16/01/2017
"Не сме сигурни дали в Рая приготвят толкова вкусен тиквеник, но знаем, че на всяка хапка от него въздишаме О, Боже "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 777
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната предварително се загрява на 180 градуса без вентилатор. Тиквата се измива, почиства и настъргва. Маслото се разтопява като се отделя около 100 мл за корите.

Тиквата се задушава с останалата част от маслото, като се прибавя 1 ч.ч. захар, ванилията и натрошените орехови ядки. Сваля се от котлона и се оставя сместа да изстине.

През това време се приготвя заливката като се разбива яйцето с останалата захар и прясното мляко.

Разстилате една кора и поръсвате от разстопеното масло, слагате от тиквената плънка и завивате кората, като повтаряте така, докато ви свършат корите.

Нареждате ги в кръг в предварително намазнена тава. Най-накрая се изсипва заливката с млякото. Печете тиквеника до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Краси А.С.
Краси А.С.
03.03.2020 13:57
Поръсих с пудра захар за декорация.
0
0