Начин на приготвяне
Смелете конското, свинското месо и сланината с помощта на машинка. Едрината е по желание.
Прибавете черен пипер и кимион - 4 грама на килограм. Желателно е да използвате зърна, смлени в домашни условия, защото ароматът е по-силен. Овкусете със сол. Количеството е по желание
Омесете добре каймата. Оставете я така овкусена за 24 часа на студено, за да поеме от ароматите и да се овкуси.
Напълнете червата с кайма с помощта на машинка. Завържете ги от двете страни с конец. Наредете ги на прът на проветриво място.
След около 10 дни пресовайте луканката с помощта на точилка, за да се оформи подкова. Повторете операцията още 1-2 пъти през 4-5 дни.
След 20-25 дни мезето е готово /докато се луканките се втвърдят/. Може да консумирате Конските подкови обелени и тънко нарязани или препечени на грил.
Не забравяйте и питието!