Конски подкови

Конски подкови
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"Ценителите знаят, че най-вкусната луканка се приготвя с конско месо. А за онези, които не знаят сме приготвили тази рецепта"

Необходими Продукти

  • конско месо - 5 кг
  • свинско месо - 5 кг
  • сланина - 1 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете конското, свинското месо и сланината с помощта на машинка. Едрината е по желание.

Прибавете черен пипер и кимион - 4 грама на килограм. Желателно е да използвате зърна, смлени в домашни условия, защото ароматът е по-силен. Овкусете със сол. Количеството е по желание

Омесете добре каймата. Оставете я така овкусена за 24 часа на студено, за да поеме от ароматите и да се овкуси.

Напълнете червата с кайма с помощта на машинка. Завържете ги от двете страни с конец. Наредете ги на прът на проветриво място.

След около 10 дни пресовайте луканката с помощта на точилка, за да се оформи подкова. Повторете операцията още 1-2 пъти през 4-5 дни.

След 20-25 дни мезето е готово /докато се луканките се втвърдят/. Може да консумирате Конските подкови обелени и тънко нарязани или препечени на грил.

Не забравяйте и питието!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: