Плитки-захаринки

Плитки-захаринки
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"И да ги наблюдавате, и да не ги наблюдавате - тези меки плитки ще се изядат за секунди"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • мас - 1/2 ч.ч. (16 с.л)
  • амонячна сода - 1/2 пакетче
  • сода бикарбонат - 1/2 с.л.
  • захар - 250 г (1 ч.ч.)
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - до твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете свинската мас в топло помещение да се размекне, но да не се втечни.

Разбийте яйцата със захарта, пресейте брашното и замесете гладко средно твърдо тесто. Оставете да си почине за около 30 минути.

Разделете тестото на малки топки, след това на намазнен плот от всяко топче оформете фитил. От три фитила сплетете плитка. Готовите плитки сложете в тава застлана с хартия и поръсете с кристална захар.

Печете курабийките в загрята фурна до леко зачервяване, пекат се много бързо, затова трябва да се наблюдават.

Плитките-захаринки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотни са, Ваня, но 1/2ч.ч мас - 16 с.л ли е и не са ли много 16 супени лъжици?
16.01.2017 10:56
1
Покажи всички подкоментари