Питка кифлички

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
364
1k
601
695
2
16/12/2019
"Така, като начупите питата, ще получите вкусни кифлички Хитро "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 003
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • мая - 1 кубче
  • вода - 300 мл хладка
  • сол - 1 ч.л
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр. (без 1 жълтък - за намазване)
  • брашо - около 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата със захарта и се оставя да шупне. Добавят се сол, олио, кисело мляко и яйцата. добавя се и брашното. Меси се меко тесто. Реже се на 3 топки.

Всяка топка се разточва с дебелина 1 см. Намазва се с олио и се слага другата топка, предварително разточена. Маже се с олио и се слага 3-тата. Реже се на на 2, 4, 8, 16 парчета (като торта).

Навиват се като кифлички. Нареждат се в тава с хартия за печене, оставя се да втаса и се маже с разбития жълтък.

Пече се на 250 градуса. Питката кифлички е много вкусна, опитайте.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
06.05.2020 21:08
Превъзходна на вкус и прекрасна на външен вид!
1
0