Пълнен фазан с ориз

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
09/03/2012
"Вижте колко лесно се приготвя перфектният фазан - рецептата е тук"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 350
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазана почистете от дреболиите, натъркайте го вътре и вън с малко сол, черен пипер и масло. Дреболийките сварете и ги нарежете ситно.

Загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук, гъби и след това добавете дреболийките. Щом се позадушат, добавете почистения ориз, овкусете със сол и черен пипер. Сипете виното, а малко след това към 2 к.ч. вода. Щом течността се абсорбира, свалете плънката и напълнете фазана.

Зашийте птицата и сложете в намазнена тава с малко вода да се пече в умерено загряна фурна. От време на време мажете фазана с вино и масло.

Рейтинг

5 2
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар