Пухкава погача с масло

29/12/2019
"Когато става дума за погачи, не правете компромиси - ползвайте само истинско краве масло "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 800
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладкото мляко се разтваря маята и захарта. Оставя се около 10 минути да шупне.

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се слага 1-то цяло яйце и от второто белтъка, жълтъкът се оставя за намазване. Слага се олиото и солта.

След като вече е шупнала маята започва да се меси. Меси се докато тестото спре да лепка и омекне. Намазва се купа/тавичка с олио и се оставя да втаса за 30 минути на топло.

После тестото се разделя на две топки, и се точи елипсовидна форма с около 3 см. дебелина разтопява се маслото и се маже обилно кората, а след това втората по същия начин и се навива на руло. Реже се през 10-15 см.

В намазнена тава се редят резените и се маже с жълтък, омесен с олио. Вкарва се във фурна на 50 градуса докато се надуе погачата. После се пече на 180 градуса до златист цвят.

Пухкавата погача с масло е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар