Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Свински хапки в зелеви листа

Свински хапки в зелеви листа

Свински хапки в зелеви листа
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Безспорно това са сармите с най-вкусна плънка, които някога сме опитвали"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • свинско месо - 2 кг вратно
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Поръсете с черен, червен пипер и го разбъркайте.

Отделете листата от зелката и премахнете твърдата част.

Върху един зелев лист сложете три хапки от месото и завийте на стегната сарма. Направете всички сарми по този начин. Наредете ги плътно в намазнена тава.

Залейте с една ч.ч. зелев сок и малко мазнина. Покрийте с фолио и печете един час на 200 градуса.

Отвийте сармите, намалете фурната на 180 градуса и печете още един час.

Свинските хапки в зелеви листа са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
много вкусно и сполучливо стана
20.01.2017 05:28
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Вкусно!
19.01.2017 16:52
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесна идея, много ми харесаха, запазвам си рецептата :)
17.01.2017 11:37
1