Какаов сладкиш с шоколадов ганаш

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
749
239
434
2
17/12/2019
"Двойна сладост - сочен сладкиш и шоколадов ганаш"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 231
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцето заедно с захарта, олиото и ванилията.Прибавяме заквасената сметана и какаото и разбъркваме до получаването на гладка смес.

Добавяме брашното, бакпулвера и содата. Разбъркваме до получаването на гладко тесто без буци. В намаслена тава изсипваме сместа и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

С клечка за зъби проверяваме дали се е опекло тестото.

На водна баня разтопяваме шоколада, прибавяме маслото и битата сметана. Разбъркваме добре.

След като се поохлади сладкиша го заливаме с шоколадовия ганаш и оставяме в хладилник, за да стегне.

По желание може да поръсим шоколадовия сладкиш със смлени орехи. Добър апетит!

Какаовият сладкиш с шоколадов ганаш е страхотен.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар