Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцето заедно с захарта, олиото и ванилията.Прибавяме заквасената сметана и какаото и разбъркваме до получаването на гладка смес.
Добавяме брашното, бакпулвера и содата. Разбъркваме до получаването на гладко тесто без буци. В намаслена тава изсипваме сместа и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
С клечка за зъби проверяваме дали се е опекло тестото.
На водна баня разтопяваме шоколада, прибавяме маслото и битата сметана. Разбъркваме добре.
След като се поохлади сладкиша го заливаме с шоколадовия ганаш и оставяме в хладилник, за да стегне.
По желание може да поръсим шоколадовия сладкиш със смлени орехи. Добър апетит!
Какаовият сладкиш с шоколадов ганаш е страхотен.