Начин на приготвяне
Разтворете захарта и маята в малко хладка вода. Отделно разбийте 1 яйце с олиото. Пресейте брашното, добавете солта към него и направете кладенче.
Излейте вътре сместа с яйцето, прибавете и маята. Накрая добавете маста и замесете меко тесто. Сложете го в купа, покрийте с кърпа и оставете да почина 30-тина минути.
Пригответе плънката, като за целта отделите белтъка от жълтъка на другото яйце (жълтъкът оставете за намазване). Разбийте белтъка на пяна и натрошете вътре сиренцето. Разделете тестото на 4 равни части.
Всяка една разточете на правоъгълник с дебелина около 5 мм. В единия дълъг край щедро сложете от плънката, навийте на стегнато руло и режете на парчета, които са с дължина 10 см.
Оформете като рогчета и оставете да втасат на стайна температура за около 45 минути. Намажете ги с разбит в малко прясно мляко жълтък и печете в загрята на 230 градуса фурна за около 15-20 минути. Да ви е сладко!