Начин на приготвяне
Слагаме патладжана да се пече в предварително загрята фурна на 200-220 градуса готвим докато омекнат около 30-40 минути.
За да не избухват патладжаните във фурната ги надупчете с вилица.
След като са готови ги слагаме в тенджера да се задушат за малко, за да можем по-лесно да ги обелим.
Лука нарязваме на ситно и слагаме в тигана с олио и запържваме на среден огън за 12 мин.
След като лукът е готов добавете доматеното пюре и оставете да къкри за 6 минути, като се разбърква от време на време.
Патладжана го белим и го нарязваме на средно големи кубчета, или го намачкваме с вилица - както решите.
След това го добавяме към доматите и оставяме да къкри 6 минути на слаб огън. Махнете от огъня и веднага сложете в буркан като след това го обърнете надолу с капачката.