Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Хайвер»Хайвер от печени патладжани

Хайвер от печени патладжани

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Хайвер от печени патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Все се заричаме повече да приготвим и все първо него изяждаме. Опитайте и ще видите колко е вкусно"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • лук - 400 г
  • олио - 100 мл
  • доматено пюре - 50 г
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме патладжана да се пече в предварително загрята фурна на 200-220 градуса готвим докато омекнат около 30-40 минути.

За да не избухват патладжаните във фурната ги надупчете с вилица.

След като са готови ги слагаме в тенджера да се задушат за малко, за да можем по-лесно да ги обелим.

Лука нарязваме на ситно и слагаме в тигана с олио и запържваме на среден огън за 12 мин.

След като лукът е готов добавете доматеното пюре и оставете да къкри за 6 минути, като се разбърква от време на време.

Патладжана го белим и го нарязваме на средно големи кубчета, или го намачкваме с вилица - както решите.

След това го добавяме към доматите и оставяме да къкри 6 минути на слаб огън. Махнете от огъня и веднага сложете в буркан като след това го обърнете надолу с капачката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: