Домашна торта Целувка

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Домашна торта Целувка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 14 с.л.
  • брашно - 14 с.л.
  • майонеза - 250 г
  • сода - щипка
  • кондензирано мляко - 1 бр.
  • масло - ¼ пакетче
  • тъмен шоколад - 1 бр.
  • бял шоколад - 1 бр.
  • сметана - разбита
  • бадеми - захаросани
  • прясно мляко - няколко лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре яйцата заедно със захарта. Към тях добавяме содата и майонезата, след което разбъркваме. Пресяваме си брашното и го добавяме към получената смес. Всичко се разбърква добре до получаването на хомогенна смес.

По желание може да добавите и стафиди към тестото. Аз лично не го правя. Във форма за печене си правим блатовете и ги печем на средна температура около 20 минути.

Докато блатовете се пекат може да си направите крема: Много хубаво разбиваме маслото заедно с кондензираното мляко. Не трябва да има парчета.

Отделно в сух тиган леко запичаме бадемите. Ако нямате възможност да сложите бадеми, може да замените с други ядки. Аз слагам орехи и стават страхотни.

Когато блатовете се изпекат ги вадим от формата и ги оставяме хубаво да изстинат. Ако нямате време да правите отделни блатове, може да изпечете 1 голям блат и след това да го разрежете.

Най-отдолу в съда за сервиране намазваме със сметана и поръсваме изпечените бадеми. След това започваме да редим тортата: 1 блат, част от крема...и така до завършване на тортата.

Когато тортата е готова пристъпваме към глазурата: На водна баня разтопяваме шоколада заедно с лъжиците прясно мляко. Ако не обичате черен шоколад може да направите глазурата с млечен или бял. Аз лично правя бяла и кафява глазура.

Глазурата трябва да бъде с консистенцията на течна сметана. Тук може да добавите малко ванилия. Така глазурата ще стане много ароматна.

Залейте тортата с бялата глазура. След това вземете една супена лъжите, загребвайте с нея от тъмната глазура и нашарете тортата както на вас ви харесва.

Оставете готовата торта да престои поне 1 час, а след това.... Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: