Крем супа с червено цвекло и сметана

Petya KeranovaPetya KeranovaНовак183
18/01/2017
"Изискана зимна супа, с която определено ще впечатлите гостите си "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 194
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото, нарежете го на кубчета и го варете около 40 мин, като по някое време добавите бульончето и нарязаната бяла част на лука.

Прецедете сварените кубчета, като запазите бульона. Пасирайте ги заедно с маслото и започнете да добавяте бульона до постигане на желаната гъстота.

Подправете със сол, бял пипер, балсамико и захар. Върнете супата на котлона и я оставете да покъкри още 5 мин.

Сервирайте с лъжица заквасена сметана, полейте малко зехтин, за предпочитане екстра върджин и поръсете със ситно нарязаната зелена част на пресния лук.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар