Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа с червено цвекло и сметана

Крем супа с червено цвекло и сметана

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
1812470
Крем супа с червено цвекло и сметана
Снимка: Petya Keranova
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Изискана зимна супа, с която определено ще впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 глави
  • зелен лук - бялата част на 2 стръка
  • бульон - 1 кубче телешки
  • балсамов оцет - 1 ч.л. червено балсамико
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бял пипер - ситно смлян
  • масло - 50 г
  • За сервиране
  • заквасена сметана
  • зехтин
  • зелен лук - ситно наситнената зелена част на лука
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото, нарежете го на кубчета и го варете около 40 мин, като по някое време добавите бульончето и нарязаната бяла част на лука.

Прецедете сварените кубчета, като запазите бульона. Пасирайте ги заедно с маслото и започнете да добавяте бульона до постигане на желаната гъстота.

Подправете със сол, бял пипер, балсамико и захар. Върнете супата на котлона и я оставете да покъкри още 5 мин.

Сервирайте с лъжица заквасена сметана, полейте малко зехтин, за предпочитане екстра върджин и поръсете със ситно нарязаната зелена част на пресния лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: