Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кисело зеле с воденички

Кисело зеле с воденички

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Кисело зеле с воденички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Обещайте вече никога да не подминавате воденичките в магазина, след като ви показахме каква вкусотия да приготвите с тях"

Необходими Продукти

  • карантия - 6 бр. пилешки воденички
  • кисело зеле - 4 бр. листа
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка сваряваме пилешките воденички. Нарязваме ги на малки парчета и съвсем леко ги посоляваме.

Отделно сваряваме 1 ч.ч. ориз до полуготово състояние в съотношение бульон - ориз 5:1, като го подправяме след това със сол и черен пипер.

Подготвяме си четири броя по-големи листа от кисело зеле. В малка тенджерка от йенско стъкло слагаме 2 с.л. олио.

Нареждаме един зелев лист, върху него разпределяме 1/3 от варения ориз и 1/3 от сварените пилешки воденички.

Поръсваме с малко червен пипер и малко мазнина. Поставяме следващия зелев лист, отново нареждаме ориз и воденички. Така правим, докато свършат продуктите, така че най-отгоре да се завърши със зелев лист.

Прибавяме 1/2 ч.ч. зелев сок и 1/2 ч.ч. от бульона и мазнина най-отгоре. Печем в умерена фурна около 30-40 минути, или докато ястието остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: