Содени сиренки

Ж ЖечеваЖ Жечева
Новак
10
38
70
30
19/01/2017
"Вместо една голяма пита - за всеки от гостите пригответе симпатична содена питка по тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене17 мин.
Общо47 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 454
  • Преглеждания за месеца828
  • Преглеждания за седмицата569
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се погасява в киселото мляко. В брашното влагат млякото, яйцето и сиренето.

От тестото се оформят топки, големи колкото средно яйце.

Във всяко топче се прави отвор и се поставя масло.

Подреждат се в намаслена тава (или покрита с хартия) и се пекат на 200 градуса до златисто.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgi K. Georgiev
Georgi K. Georgiev
06.06.2020 11:36
Содата не се разтваря във млякото! Така се деактивира и по добре не я слагайте. Содата се смесва с брашното и после с киселото мляко под действието на високата температура работи. Яйцето (белтъка) е набухвател също. Направих ги с кафена лъжичка сода смесена с брашното. Станаха много пухкави и нежни.
0
0