Начин на приготвяне
Контрафилето се нарязва на пържоли. Готовите пържоли овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Трябва да са възможно най-тънки, за да могат да се сготвят.
За панировката: Настъргваме суровите картофи и изцеждаме водата от тях. В голяма купа слагаме картофите, заквасената сметана, копъра, яйцето, скълцан чесън и брашното (добавя се постепенно). Съставките се размесват до получаване на гъста смес.
В предварително нагрято олио (по-дълбок съд), слагаме да се пържат пържолите. Като преди да ги сложим в мазнината, върху тънката пържола слагаме от двете страни панировка (не трябва да прекаляваме с панировката, защото месото ще остане сурово).
Пържим до златисто кафяв цвят и от двете страни.
Порцията е готова за сервиране, когато върху всяка пържола в чинията добавим заквасена сметана и настържем кашкавал.