Начин на приготвяне
Първо омесвате каймата с подправките, измивате ориза и отделяте листата от зелките, като изрязвате дебелата част от стъблото.
Взимате част от каймата и по малко от ориза, омесвате заедно и оформяте на малко кюфте, като хубаво завиете от всички страни със зелевото листо. От сърцевината на зелето режете на ситно и слагате на дъното на тенджерата.
Подреждате сармите, доливате с малко от чорбата на зелето и малко вода. Добавяте от сланината, която сте нарязали на малки парченца, притискате с чиния и слагате да къкрят на тих огън до готовност.
Разбивате яйцата с млякото и брашното и когато се сварят сармите ги вадите и от останалия горещ бульон сипвате лъжица по лъжица и така с непрекъснато бъркане получавате соса с който поливате зелевите сарми.