Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см и след това
се режат на пръчици. Поставят се в тава и се осоляват за 20 минути -така горчивият сок ще изтече.
Измиват се в гевгир и се отцеждат. След това в тиган с олио и зехтин се изпържват до полуготовност. Поставят се в тава за печене.
Лукът се нарязва на едри, дълги шайби и се задушава в същия тиган. Прибавя се към патладжаните в тавата. Доматите се смилат в блендер и след това се добавят в тавата с другите зеленчуци.
Може да се добави и 1 ч.л. доматено пюре. Чушките се изпичат и се накъсват с ръце на дълги ленти и се смесват със зеленчуците.
Сместа се разбърква хубаво, добавя се нарязаният на едро чесън, подправките. Долива се около 1/2-1 ч. вода - в зависимост от сочноста на доматите.
Тавата със зеленчуците се поставя в загрята на 200 градуса фурна, за около 40 мин. Готовото ястие се поднася топло, поръсено с нарязан на ситно магданоз.