Домашна юфка със запръжка

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
869
300
423
1
19/01/2017
"Вкусотия, която ще приготвите за по-малко от 10 минути "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 839
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • юфка - 180 г.
  • сирене - 200 г.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • масло - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера с два литра вода слагаме на котлона да се стопли. Като заври водата добавяме една чаена лъжица готварска сол и изсипваме цялото съдържание на юфката.

Разбъркваме от време на време, като варенето продължава около 3 минути.

Снемаме тенджерата от котлона, прецеждаме с гевгир. След като е отцедена юфката се добавя към нея предварително натрошеното сирене и разбъркваме.

В малка касерола с краве масло се прави запръжка с червен пипер, като веднага се полива юфката.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анна
Анна
15.09.2020 09:17
Вкусно!
Аз използвах пэлнозърнеста юфка и стана страхотно ;)
0
0