Курабийки с фъстъчен крем

ДариатиДариати
Чирак
815151891
Курабийки с фъстъчен крем
Снимка: Дариати
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
45
"Ех, че вкусни курабийки с ароматна изненада, как да не изядеш една ... или десет"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. (равна)
  • бакпулвер - 1 ч.л. (равна)
  • брашно - около 500 г, за меко тесто
  • крем - 100 г фъстъчен шоколадов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта разбиваме добре. Прибавяме олиото и разбъркваме. Содата разтваряме в млякото да шупне и прибавяме към яйчената смес. Бакпулвера смесваме с брашното и добавяме към останалите съставки.

Месим до получаването на меко тесто. Откъсваме топче от тестото, с големина на голям орех. Разплескваме го в дланта си и поставяме малко от фъстъчения крем. Завиваме добре.

Всяко топче топваме от едната страна в кристална захар и редим в намазнена тавичка (или постлана с хартия за печене) със захарта нагоре. Печем на 180 градуса до готовност (да се зачервят приятно).

П.П. Плънката може да се замени с мармалад, орехи или парче локум. Може да се направят и без плънка. Идеални са за закуска с чаша прясно мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: