Начин на приготвяне
Маята се омесва със солта и захарта, за да омекне. Прибавят се киселото мляко със содата, прясното мляко, олиото и брашното. Замесва се тестото.
След като е готово тестото, се разделя на 4 равни части. Три от тях се разточват с диаметъра на тавата за печене. Тавата се омaзнява предварително с малко олио.
Поставя се първата разточена част от тестото. С нож се разрязват малки триъгълници отвътре навън (от центъра към диаметъра на тавата), но не се стига до края (приблизително 2/3 см се оставят неодрязани).
Малките триъгълници се обръщат към тавата. Процедурата се повтаря и с останалите 2 разточени части. Последната част се прави на топче и се поставя в центъра.
Питката се оставя да втаса и преди да се сложи във фурната, се намазва с жълтък. Пече се на 180 градуса за около час.