Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата с печен патладжан

Салата с печен патладжан

Салата с печен патладжан
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 6
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Не се лъжете по външния вид, да знаете тази скромна салата колко ракия пие само"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • чушки - 4 бр. (червени)
  • домати - 1 бр. (голям)
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1 щипка
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат. Обелват се и се почистват.

Нарязват се в купа и към тях се добавят нарязаните лук, домат, чесън и магданоз.

Овкусява се със сол, зехтин, оцет, магданоз и се разбърква.

Поднася се с натрошено или рендосано сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя Христева
Петя Христева
Салатата е много вкусна. Аз замених червеният лук с бял.
21.01.2017 20:42
2