Начин на приготвяне
В малка тенджера слагаме 1 ч.ч. боб да се свари. След като е готов, го прецеждаме с гевгир и оставяме на страни.
Нарязваме киселото зеле на ситно, слага ме го в тиган с три лъжици олио да се запържи. Прибавяме една щипка червен пипер, разбъркваме още веднъж и добавяме половин чаша топла вода.
Оставяме зелето хубаво да се посвари и да остане само на мазнина. След като е готово, прибавяме сварения боб и разбъркваме леко.
Нарязваме бекона (с дебелина около 2 мм и ширина 2 см) на ленти. Всяка една се изпържва за кратко в много малко мазнина от двете страни. След като се изпържат, ги поставяме на кухненска хартия да се отнеме излишната мазнина.
Подготвяме филийките за хапките, оформяме ги като правоъгълници отстранявайки коричките. Всяка една филийка я намазваме леко с олио от двете страни, като ги подправяме с чубрица.
Запичат се от двете страни. В подходящи чинии нареждаме изпечените филии. Върху всяка една поставяме рулце от бекон, пълнен с боб и кисело зеле.