Начин на приготвяне
Затопляме киселото и прясното мляко. Маята се разтваря в топла вода. Разбиваме две яйца. Към всичките продукти постепенно прибавяме брашно и месим, докато се получи средно меко тесто.
Оставяме го на топло за да втаса. След като е готово, го разделяме на три топки. Първата топка я разточваме с помощта на точилка, мажем с краве масло.
Разточваме втората топка, мажем пак с масло и слагаме върху първия лист. Вземаме третата топка, разточваме на лист, мажем и слагаме върху другите два листа.
Разточваме ги трите листа, както са един върху друг, и се изрязват еднакви триъгълници. От тях се оформят кифлички, които се поставят в кръг в намазана с олио подходяща тава.
Оставяме направената питка на топло да втаса. Намазваме с разбит жълтък, поръсваме със сусам и печем в слабо загрята фурна на 200 градуса.