Начин на приготвяне
Измивам добре и разрязвам патладжанчетата на две - по дължина. С помощта на малка лъжичка издълбавам тяхната вътрешност и леко посолявам.
За плънката - запържвам леко ситно нарязания лук и добавям каймата. Прибавям и вътрешната част на патладжаните. Идва ред и на измития предварително ориз и наливам чаша топла вода.
Овкусявам с любимите си подправки и оставам да къкри на слаб огън, като периодично разбърквам. След като плънката ми е готова, започвам да пълня всяка ладийка.
Нареждам ги в тавичка и сипвам малко водичка на дъното. Отгоре покривам с кръгли резени домат и настъргвам кашкавал.
Пека в предварително загрята фурна на 200 градуса, за 30-40 минутки.