Начин на приготвяне
Разтопяваме маста и разбъркваме заедно със захарта. Отделно хлебната сода се прибавя към киселото мляко. Обърквам всичките продукти без пудрата захар и прибавяме брашно, месим тесто докато се получи меко, нелепнещо тесто.
Слагаме го във фолио и го поставяме във фризер за 20 минути да стегне. Изваждаме половината част и върху набрашнена повърхност разточваме с дебелина 3 мм и режим на малки квадратчета.
Локума предварително сме го нарязали на парченца с помощта на ножица за по-лесно.На всяко квадратче слагаме в средата едно парче локум и го завиваме на пуричка със застъпване отдолу. Фурната я загряваме предварително на 200 градуса.
Пуричките се нареждат в подходяща и не намазана тава. След като се опекат, горещи се поръсват с пудра захар. По същия начин се процедира с втората част от масленото тесто, което е във фризера.