Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кекс с карамелен сос

Ябълков кекс с карамелен сос

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53265297253
Ябълков кекс с карамелен сос7 / 7
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Кекс, който ще ви накара да забравите всички обещания за диети и спиране на сладкото"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. с връх
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • портокалов сок - от 2 портокала
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • ябълки - 3 - 4 бр. средни
  • за карамеления сос
  • масло - 6 с.л.
  • айрян - 1/3 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта, олиото и яйцата се разбиват добре. Добавя се портокаловият сок и отново се разбърква добре.

Брашното се пресява със бакпулвера, содата, солта и канелата и се добавя към яйчната смес. Накрая се добавя ванилията и нарязаните на кубчета ябълки.

Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма и се пече на 180 градуса без вентилатор около 20-25 мин. След като се изпече се оставя да се охлади и се изважда от формата.

За да се направи карамеленият сос се смесват всички съставки и се слагат в по-голяма тенджера. Сместа се слага да заври, докато придобие светлокафяв цвят и се сгъсти. Излива се върху кекса и се оставя да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: