Начин на приготвяне
ЗА ЗЕЛЕНОТО ТЕСТО:
Приготвя се, като се смесват брашното, солта, олиото или зехтина, маята и се добавят листата от магданоза, пасирани с 50 мл топла вода. Замесва се тестото което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно и се покрива с фолио и се оставя да втаса.
ЗА ОРАНЖЕВОТО ТЕСТО:
Приготвя се като чушките и сушените домати се смесват. Брашното се смесва със солта, олиото или зехтина, маята и зеленчуковото пюре и ако е необходимо се добавя 2-3 с.л. вода. Замесва се тестото, което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно и се покрива с фолио и се оставя да втаса.
ЗА ЖЪЛТОТО ТЕСТО:
Приготвя се като морковите се сваряват, докато станат меки, охлаждат се и се пюрират. Брашното се смесва със солта, олиото или зехтина, маята и морковите на пюре, и ако е необходимо , се добавя около 2-3 с.л. вода. Замесва се тестото което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно и се покрива с фолио и се оставя да втаса.
Трите втасали теста се оформят на фитили с еднаква големина дължина и дебелина. Сплитат се и хлябът се оставя да втаса за около 30-40 минути. След това се маже с разбитото яйце и се поръсва със сусам. Пече се около 40 минути в загрята на 180-190 градуса фурна.