Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Шарен хляб

Шарен хляб

ИввИвв
Чирак
5737670389
Шарен хляб1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1 хляб

Необходими Продукти

  • ЗА ЗЕЛЕНОТО ТЕСТО
  • брашно - 400 г
  • мая - 1/2 пакет суха
  • магданоз - 3 връзки
  • олио - 2 ч.л. или зехтин
  • сол
  • ЗА ОРАНЖЕВОТО ТЕСТО
  • брашно - 400 г
  • домати - 80 г сушени
  • чушки - 4 бр. печени и обелени
  • мая - 1/2 пакет суха
  • олио - 2 ч.л. или зехтин
  • сол
  • ЗА ЖЪЛТОТО ТЕСТО
  • брашно - 400 г
  • моркови - 300 г
  • мая - 1/2 пакет суха
  • олио - 2 ч.л. или зехтин
  • сол
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • яйца - 1 бр.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

ЗА ЗЕЛЕНОТО ТЕСТО:

Приготвя се, като се смесват брашното, солта, олиото или зехтина, маята и се добавят листата от магданоза, пасирани с 50 мл топла вода. Замесва се тестото което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно и се покрива с фолио и се оставя да втаса.

ЗА ОРАНЖЕВОТО ТЕСТО:

Приготвя се като чушките и сушените домати се смесват. Брашното се смесва със солта, олиото или зехтина, маята и зеленчуковото пюре и ако е необходимо се добавя 2-3 с.л. вода. Замесва се тестото, което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно и се покрива с фолио и се оставя да втаса.

ЗА ЖЪЛТОТО ТЕСТО:

Приготвя се като морковите се сваряват, докато станат меки, охлаждат се и се пюрират. Брашното се смесва със солта, олиото или зехтина, маята и морковите на пюре, и ако е необходимо , се добавя около 2-3 с.л. вода. Замесва се тестото което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно и се покрива с фолио и се оставя да втаса.

Трите втасали теста се оформят на фитили с еднаква големина дължина и дебелина. Сплитат се и хлябът се оставя да втаса за около 30-40 минути. След това се маже с разбитото яйце и се поръсва със сусам. Пече се около 40 минути в загрята на 180-190 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: