Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Разтръскани сарми с кисело и прясно зеле

Разтръскани сарми с кисело и прясно зеле

Разтръскани сарми с кисело и прясно зеле
Снимка: Цветанка Цветанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Когато обичате сарми, но ви е досадно да ги свивате, препоръчваме да опитате нашите разтръскани сарми"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 400 г
  • зеле - 300 г прясно
  • ориз - 300 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 червена чушка + 1 зелена чушка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • куркума - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • домати - 300 мл от консерва (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушките се запържват с олио, добавя се каймата.

Киселото зеле се накълцва на дребно и се прибавя малко да се задуши. Добавят се оризът и подправките (без захарта). Долива се вода - около 500 мл.

Вари се 30 мин като се разбърква. В тава се редят зелеви листа от прясното зеле.

Изсипва се сместа отгоре и се покрива с останалите листа от прясното зеле. Полива се с доматената смес, поръсва се със захарта и малко черен пипер.

Пече се 30 мин на фурна на 250 градуса. Накрая може да се нареди сланинка нарязана на тънки филийки да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: