Мусака с апетитна заливка

Ani VoinovaAni Voinova
Новак
37
163
62
107
22/01/2017
"Така се започва - Виж ми заливката, хапни една порция, искаш ли допълнително и докато се обърнете, цялата тава изчезнала "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 706
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме мазнина в дълбок тиган. В загрятата мазнина задушаваме лука докато омекне. Добавяме доматите и каймата, черен пипер и чубрица.

След като водата от доматите изври добавяме червения пипер. Измиваме, почистваме и нарязваме на дребни кубчета картофите и ги прибавяме към месото.

Слагаме всичко, което сме задушили, в тавичка и добавяме 1 ч.ч. гореща вода и олио.

Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пече се докато изври водата и се запече до златисто.

Накрая правим заливката за мусаката. Разбъркваме киселото мляко с яйцата, след което прибавяме брашното до получаването на гладка смес.

Заливаме мусаката и след изпичане ръсим с кашкавал.

Шестстранно ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шестстранно ренде от неръждаема стомана 23 см
7.99 лв.
Виж ››

Каквото и да искате да рендосате, отговорът е един - висококачествено шестранно кухненско ренде от неръждаема стомана, което дълго ще ви служи вярно

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар