Супа с кефал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Супа с кефал
Снимка: Марияна
2 / 6
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Един готвач не издава тайните си, но за вас ще направим изключение - вадете тефтера и записвайте"

Необходими Продукти

  • кефал - 1 бр. по - голям
  • жълтъци - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 3 с.л
  • вода - 3 л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • девесил - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме 1 морков и 1 бр. картоф. Измиваме ги и ги нарязваме на големи парчета. Малка глава лук по същияначин.Почистваме 1 бр. кефал. Нарязваме го на 3-4 парчета. Измиваме го със студена вода.

Слагаме в тенджера 3 л. вода да заври. Слагаме кефала във врящата вода. Проверяваме дали рибата и зеленчуците са се сварили. Зеленчуците ги слагаме за вкус и аромат. След като се свари рибата я изваждаме. Махаме и костите, отделяме само месото в купа. Надробяваме на малки парчета.

Отстраняваме картофа, лука и моркова, те не са ни нужни повече. Бульона го прецеждаме през голяма цедка. От прецедения бульон ни е нужен малко над 2 л. Бульона го изливаме в чиста тенджера. Отделяме на 3 бр. жълтъци.

Правим си топла застройка на котлона в касерола с 3 жълтъка, 400 г кисело мляко и 3 с.л. брашно, които разбиваме много бързо и продължително с телена бъркалка на тих огън. Трябва да стане гъста смес. Отдръпваме я.

Като стане готова я прехвърляме при бульона, който сме сложили на котлона и продължаваме да разбъркваме с тел докато се смесят добре двете смеси. На тих огън оставяме да ври. Слагаме вътре рибата която почистихме и накъсахме.

Подправяме със сол и черен пипер и сух девесил. Оставяме да котлона до готовност да поври. Разбъркваме. Като стане готова супата сипваме в купички. Отгоре поръсваме с черен пипер и още малко сух девесил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: