Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Капама»Капама - свински кокали с кисело зеле

Капама - свински кокали с кисело зеле

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Капама - свински кокали с кисело зеле
Снимка: Мария Симова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Всеки път, когато чуем капама, разбираме, че нещо много вкусно се готви във фурната"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 голяма глава
  • свински кокали - 6 големи парчета ( (може и ребра)
  • олио - 50 мл
  • сминдух - 2 клонки сушен
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • наденица - 1 бр. луканкова сурова
  • За сармите
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл
  • кисело зеле - листа
  • лук - 1 глава ситно нарязан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на сармите:

Запържете лука до омекване, прибавете ориза и разбъркайте. Поръсете червения пипер и залейте с 1 ч.ч. топла вода, посолете. След като оризът поеме водата, махнете от огъня и оставете да се охлади. Добавете каймата, червения пипер и смесете много добре. От почистените зелеви листа завийте малки сармички.

Приготвяне на капамата:

Останалото зеле нарязвате на ситно. Кокалите натривате с много малко сол и щипка смлян черен пипер.

Подмазвате гювеча с олиото добре. Добавяте всичкото нарязано зеле на дъното и поръсвате с червен пипер.

Поставяте клонките сминдух, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Върху тях подреждате овкусените кокали и наденицата.

Отгоре и между кокалите подреждате готовите сарми. Наливате топла вода колкото да покриете зелето и част от кокалите.

Поставяте капака на гювеча и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: