Бисквитена торта за начинаещи готвачи

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
54
350
130
131
22/12/2019
"И от нас да го знаете - няма начинаещи готвачи, а само такива, които не са си прочели добре рецептата"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 980
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От прясното мляко се отделя 150 мл, в които се изсипва нишестето и се разбърква добре, за да не остават топчета. Да се получи хубава единородна смес.

В чаена чашка се оставя малко мляко, което ще е необходимо за топене на бисквитите.

Останалата част от млякото се загрява, заедно със захарта. Когато млякото заври, към него се прибавя разбитото нишесте. Котлонът нека още да работи, но не спирайте да бъркате крема, докато се сгъсти достатъчно. След това изгасете котлона.

Приготвяме си съд, в който ще редим бисквитите. Започваме да редим долния слой, като всяка бисквитка предварително се топи в заделеното в чаена чашка мляко.

Редим един ред бисквити, след това заливаме с крема. След това втори ред бисквити и после пак заливаме с крем. Така правим докато ни свършат продуктите. Отгоре може да използваме различен вид украса за бисквитената тортичка.

В случая аз съм използвала сладко от бели череши и детски бисквити. Но можете да използвате всякакви сладки неща. Оставете въображението ви да работи. Сервира се студена! Тази тортичка е много сполучлив икономичен десерт.

Приятен апетит! Бисквитената торта за начинаещи готвачи е страхотна.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар