Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта за начинаещи готвачи

Бисквитена торта за начинаещи готвачи

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66530175
Бисквитена торта за начинаещи готвачи
Снимка: Diddy Portarska
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"И от нас да го знаете - няма начинаещи готвачи, а само такива, които не са си прочели добре рецептата"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет обикновени
  • прясно мляко - 1 л
  • нишесте - 1 пакет
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От прясното мляко се отделя 150 мл, в които се изсипва нишестето и се разбърква добре, за да не остават топчета. Да се получи хубава единородна смес.

В чаена чашка се оставя малко мляко, което ще е необходимо за топене на бисквитите.

Останалата част от млякото се загрява, заедно със захарта. Когато млякото заври, към него се прибавя разбитото нишесте. Котлонът нека още да работи, но не спирайте да бъркате крема, докато се сгъсти достатъчно. След това изгасете котлона.

Приготвяме си съд, в който ще редим бисквитите. Започваме да редим долния слой, като всяка бисквитка предварително се топи в заделеното в чаена чашка мляко.

Редим един ред бисквити, след това заливаме с крема. След това втори ред бисквити и после пак заливаме с крем. Така правим докато ни свършат продуктите. Отгоре може да използваме различен вид украса за бисквитената тортичка.

В случая аз съм използвала сладко от бели череши и детски бисквити. Но можете да използвате всякакви сладки неща. Оставете въображението ви да работи. Сервира се студена! Тази тортичка е много сполучлив икономичен десерт.

Приятен апетит! Бисквитената торта за начинаещи готвачи е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: