Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с ориз по виенски

Телешко с ориз по виенски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Телешко с ориз по виенски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 к.ч.
  • топено сирене
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещена мазнина в подходящ съд. Прибавяме месото, нарязано на късчета и задушаваме, докато загуби цвета си.

Подправяме с червен и черен пипер и сол. Добавяме малко топла вода и оставяме да ври, докато омекне.

След това прибавяме ориза и 2 ч.ч. вода, разбъркваме добре и всичко прехвърляме в тавичка.

Печем на слаба фурна, докато оризът омекне напълно. Ако е необходимо добавяме още вода. Сервира се с настъргано топено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: