Диетичен ориз със зехтин и зеленчуци

МерсинМерсин
Новак
18
260
62
23/01/2017
"Вкусно и нискокалорично - обяд за всички, които искат да запазят стройната си фигура "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 150
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • зеленчуци - 1 консерва микс (царевица, грах и чушка)
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 5 ч.ч.
* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се оставя да се отцеди. В подходящ тиган с незалепващо покритие се изсипва зехтинът и се оставя 1-2 минути на котлона.

Добавя се оризът и се изчаква да стане безцветен (идеята е да попие от мазнината и при готовност да е на зърна, а не да се слепи).

Зеленчуците се отцеждат от собствения сос в консервата и се изсипват към ориза. Слага се солта. Накрая се долива с вряла вода.

Оризът се оставя да къкри на бавен огън, докато попие цялата течност. След това се похлупва с капак, отстранява се от котлона и се завива с кърпа за да се задуши.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар