Начин на приготвяне
Фурната е загрята на 180 градуса. Приготвя се плоска тава, покрита с хартия за печене. Работи се изцяло с миксер с бъркалките за тесто.
В купата на миксера или ръчен такъв се изсипва брашното, сухата мая и солта. Включва се на ниска скорост, за да се размесят продуктите. Постепенно се добавя и топлото прясно мляко при непрекъснато разбъркване.
Оформя се топка тесто, изважда се от купата леко се премесва и се покрива само за 20-30 минути, колкото да се отпусне.
Разточва се на правоъгълни кори с точилка с дебелина около 0.5 см.
Маслото се дели на две части. Кората се намазва с част от половината от едната част масло и се прегъва на две. Отново се намазва и отново се прегъва. Това се повтаря докато се образува кубче. Завива се с фолио и се оставя във фризер за 30 минути да се охлади.
Охладеното тесто отново се разточва на правоъгълник, дълга лента, и се намазва с останалата част от маслото, като се пресмята маслото за всяка прегъната част докато се образува кубче. Завива се във фолио и се поставя във фризер за 30 мин.
След като се извади и е добре охладено, тестото е готово за направата на кроасани. Разточва се на дълга по-широка лента, като разточването е само напред и назад. Нарязва се на еднакви триъгълници 20/10 см и се навиват кроасаните, ката по време на завиването им леко се изтегля тестото с ръце по дължина.
Оформените кифлички се нареждат в тавата и се оставят да втасат за около 30-40 мин. Намазват се с яйце предварително леко разбито.
Пече на 180 градуса за около 20-25 мин.
Френските кроасани с масло са страхотни!
Източник: Йоли
Забележка: Количеството на брашното е голямо и е по-добре по време на работа да се раздели на две равни части тестото и всяка единично да се работи.
При тези кроасани няма шест пъти разточване, както е в оригиналната рецепта, която съм пуснала преди време, това е една лесна, бърза и опростена рецепта, и с превъзходен вкус на френски кроасан. Тук, в тази рецепта, втасването е само веднъж. Количеството на продуктите може да се раздели наполовина.
Коментари
Видеото което е прибавено е много добро, с приятно музикално оформление. Стана ми едно ... хубаво, с усмивка на лицето!!! Поздрав!