Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Шоколадов сладкиш с портокали

Шоколадов сладкиш с портокали

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Шоколадов сладкиш с портокали
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Едно кулинарно вълшебство, на което изобщо няма да се опитаме да устоим"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • шоколад - 150 г тъмен
  • бадеми - 150 г - бланширани бадемови люспи
  • бисквити - 60 г с овесени ядки
  • масло - 150 г
  • захар - 130 г
  • какао - 4 с.л. натурално
  • портокали - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в блендер бисквитите и бадемите да станат на трохи. Разтопете тъмния шоколад на водна баня и го оставете да се охлади.

Разтопете кравето масло и с него намажете форма за печене на сладкиша и я поставете във хладилник да се охлади формата.

Останалото масло разбийте със захарта до пяна. Добавете настърганата кора от 1 портокал и яйцата едно по едно.

След това добавете и смлените на трохи бадеми, бисквити и какаото и продължете да разбърквате до хомогенна смес. Накрая добавете и шоколада, разбъркайте и поставете във формата за печене.

Печете в предварително загрята до 175 градуса фурна около 35-40 минути.

Изцедете сока от двата портокала. След като се изпече и охлади, шоколадовият сладкиш се нарязва на парчета и се сиропира със сока от двата портокала.

Украсих сиропирания сладкиш, като изрязах от портокаловите кори с формички звезди. Те не се консумират, направих го за ефект, моя импровизация.

Шоколадовият сладкиш с портокали е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: