Начин на приготвяне
Разбийте в блендер бисквитите и бадемите да станат на трохи. Разтопете тъмния шоколад на водна баня и го оставете да се охлади.
Разтопете кравето масло и с него намажете форма за печене на сладкиша и я поставете във хладилник да се охлади формата.
Останалото масло разбийте със захарта до пяна. Добавете настърганата кора от 1 портокал и яйцата едно по едно.
След това добавете и смлените на трохи бадеми, бисквити и какаото и продължете да разбърквате до хомогенна смес. Накрая добавете и шоколада, разбъркайте и поставете във формата за печене.
Печете в предварително загрята до 175 градуса фурна около 35-40 минути.
Изцедете сока от двата портокала. След като се изпече и охлади, шоколадовият сладкиш се нарязва на парчета и се сиропира със сока от двата портокала.
Украсих сиропирания сладкиш, като изрязах от портокаловите кори с формички звезди. Те не се консумират, направих го за ефект, моя импровизация.
Шоколадовият сладкиш с портокали е готов.