Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с картофи на фурна

Кюфтенца с картофи на фурна

АндрианаАндриана
Новак
3112253
Кюфтенца с картофи на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6
"Вкусно предложение за млади готвачи и ценителите на сочните кюфтенца"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • свинско месо - 1 кг мляно
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • хляб - 3 филийки
  • оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за картофите
  • картофи - 8 средно големи
  • горчица - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • лимони - сок от 2 лимона
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да направим кюфтенцата, първо запичаме картофките. Обелете картофите и ги нарежете на дебели резени. Поставете ги в купа и добавете всички останали съставки освен водата. Разбъркайте добре картофите със сместа. Изсипете в тава всичко от купата. Сипете вода и печете на 200 градуса в продължение на 1 час, като ги покриете с фолио, докато омекнат.

За да приготвите кюфтенцата, сложете каймата в купа, настържете лука и доматите директно върху месото, защото имаме нужда от цялата течност.

Намокрете филийките хляб, надробете ги и ги объркайте заедно с каймата. Добавете солта, ригана, черния пипер, оцета и зехтина. Омесете добре.

Оформете 10-12 кюфтенца и ги сложете в тавата върху картофките.

Продължете готвенето още 30 минути, като вече махате фолиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: