Спаначена супа с ориз и моркови

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
43
6924
3
24/01/2017
"Една супичка, от която да ти стане леко на душата, че и на стомаха "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 240
  • Преглеждания за месеца672
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • спанак - 400 г
  • морков - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • доматен сок - 150 мл
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр. за аромат
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, а моркова - на кубчета.

Задушете първо лука в тенджера със загрятата мазнина, след като лукът омекне и стане прозрачен, добавете и морковите.

Измийте добре спанака и го накълцайте на ситно. Прибавете го към лука и морковите и го задушете за 3-4 мин.

След това добавете подправките /сол, червен и черен пипер/ и доматения сок.

Залейте с вода, добавете дафиновия лист и захлупете с капака и оставете да ври 20 мин.

Накрая изсипете измития ориз и доварете ястието до готовност /около 15 мин/.

Сервирайте докато е още топла и пожелания добавете ароматни крутони.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар